Blokkenschema:

Woensdag – donderdag – vrijdag:

Landjuweel_Blokkenschema1

Zaterdag – zondag:

Landjuweel_Blokkenschema2

Programma:

Woensdag 10 augustus

Lezingen in de kerk:

13:30 Randell Sarneel          Graancirkels: beeldtaal en gewasformaties

Randell houdt zich sinds 2001 intensief bezig met het fenomeen graancirkels en dan vooral de beeldtaal van deze cirkels. Randell zal de boodschap van deze prachtige symbolen toelichten. Tevens heeft hij het boek ‘Graancirkels: beeldtaal en gewasformaties’ geschreven. Boek na afloop te koop.

14:15 BomberLéo                 De moed hebben tot zichzelf

BomerberLéo muzikant, dichter, songwriter, onderwijsvernieuwster, docente, ethica en haarzelf ging twaalf jaar geleden opzoek naar de motieven en drijfveren van de religieuze mens om in iets te geloven. Al vragen stellend werd zij tijdens deze zoektocht toeschouwer van haar eigen realisatieproces. Zij deelt met ons haar diepgaande inzichten.

15:00 Wytske Jónás              Leven vanuit het hart, verlichting dichterbij

Wytske heeft een praktijk ‘je wilde ware zelf’ waar zij werkt als hypnotherapeute, regressietherapeute en ascentiecoach. Deze middag zal zij spreken over het collectieve ascentieproces. Hiervoor brengt zij het mannelijke en vrouwelijke samen.

15:45 Pauze

16:00 Hans Plomp                 Jaya en het orakel

Hans Plomp, Ruigoorder van het eerste uur, dichter, schrijver en performer heeft een prachtig kinderboek geschreven ‘Jaya en het orakel,’ waarin hij op meesterlijke wijze de geschiedvervalsing van de Romeinen uiteenzet. Boek na afloop te koop.

16:30 Arno Adelaars            Waarom de Amazone geen paradijs is

Arno kwam in 1995 in aanraking met ayahuasca en besefte al gauw dat dit middel een sterk medicijn betrof. In 2007 is hij ingewijd door Colombiaanse Sjamanen. Hij geeft tegenwoordig zelf ayahuasca sessies en schrijft boeken. Dit jaar komt zijn boek ‘Ayahuasca’ uit in het Engels.

17:15 Rudolph Stockvis       Ruigoord en het Amsterdamballongezelschap

& Iris Freie

Rudolph, Ruigoorder van het eerste uur, bestuurslid stichting Landjuweel, regisseur van het ABG en bestuurder van de luchtbus neemt ons mee terug naar de tijd van de provo’s, het begin van Ruigoord, het ontstaan van het Amsterdams Ballon Gezelschap (ABG) en de magische reizen met de luchtbus.

Donderdag 11 augustus

13.00 Feestelijke opening
Circus workshops voor en door kinderen
16.00 Doe maar gek show!
17.00 Open podium
19.00 Improv XL ism. Schaduwtheater & Why Not? Circusband

 

Elke dag:

Theater & Performances
Voor Landjuweel zijn er dit jaar weer veel theatrale acts, performances en moeilijk te definieerbare gebeurtenissen. Bereid je voor op spontane ontmoetingen op alle dagen tijdens het festival en aanschouw ze allemaal in volle glorie op zaterdagnacht met de Beeldenroute. Gooi al je zintuigen wagenwijd open, want door het hele dorp liggen nieuwe avonturen op je te wachten.

At World’s End
De Speeltuin aan het Einde van de Wereld

Als je ver genoeg dwaalt, zo ver dat je de uiterste rand van de wereld al in je verbeelding voelt opdoemen en het enge gevoel je bekruipt dat je nu toch echt te ver bent gegaan, dan hoor je ze al huilen naar de maan en dan zie je tussen de bomen en het struikgewas de eerste tekenen van een kleurrijke, levendige beschaving opdoemen. Dit is het dorp van de Homo Ludens: een plek waar wordt gedanst, waar sterke verhalen worden verteld in de dorpshaven, waar ambacht wordt bedreven en wordt gebouwd, waar de dorpelingen zelfbereide maaltijden voor je klaar hebben staan, waar gezamelijk muziek wordt gemaakt en tot diep in de nacht bij het dorpsvuur of in een boomhut met elkaar kunt vertoeven. Het is een plek waar onze fantasie werkelijkheid is geworden en geen werk bestaat, alleen spel. At World’s End presenteert: de speeltuin aan het einde van de wereld!

Beeldjutters
De Theaterstrip
Vrijdag, zaterdag & zondag vanaf zonsonderang
De golvende zee over het gras, zwemmende vissen door de bomen, dansen tussen het wapperende riet. Dit is de nachtclub van Beeldjutters. Dompel je onder in een mysterieuze droomwereld waar muzikanten, video-projecties en het landschap elkaar ontmoeten. Hier kom je om al je gedachten even los te laten en op te gaan in hallucinerende visuals, soundscapes en live sets van Panenkov, Nadia Struiwigh, TIAN, Macondo, Bakvorm en Lieke .Dijkstra. Beeldjutters vind je tussen de bomenpartij ten westen van de familiecamping in het dorp. Vanaf zonsondergang.

Theatergroep Vis a Vis
Centrale veld
De hilarische wanhopige overlevingsstrijd van de gestrande mens op een desolate locatie. Zet je de Vis à Vis voorstellingen uit de afgelopen 25 jaar op een rij, dan komt de kern hierop neer. Luchtige comedy, verbluffend spektakel en vernuftige verhaallijnen leiden het publiek met een knipoog langs de afgrond van zware dilemma’s. Speciaal voor Landjuweel komen ze naar Ruigoord voor een kleine voorstelling met een aantal leden van dit gezelschap.

Nepco presenteert Lilith’s Dream
Het nieuwe Hein de Huis
Lilith’s krakende villa betreed je op eigen risico. Want ookal vlei je je wakker neer op haar grote hemelbed, de wijzers van de droommachine hoeven maar om te slaan en je bent… lost in a dream

Boeuf Majeur
Centrale Veld
Boeuf Majeur is het jongste en sappigste koor van Amsterdam, dat zich onder croquante leiding van Tristan Knelange heeft gespecialiseerd in curieus klassiek, onorthodoxe uitvoeringen, smeuïge flashmobs en stevige afterparty’s.

De Muzikale Smid
De theaterstrip
Als smid hield hij zijn dorp al vaak voor de gek en joeg iedereen de stuipen op het lijf. Soms sloegen de vlammen metershoog uit z’n smederij dan weer liep hij rennend over straat met een raar apparaat achter zich aan. In het dorpshuis verraste hij z’n dorpsgenoten muzikaal. Gepassioneerd demonstreert hij zijn zelfgemaakte muziekinstrumenten. De vonken van een slijpschijf teisteren zijn lichaam. Een experiment met elektriciteit loopt bijna uit de hand. De Smid  werkt uiteraard met vuur, maar ermee spelen doet hij minstens zo graag.

Het Spiritueel Bordeel
De theaterstrip
Het Het Spiritueel Bordeel is een voorstelling waar theater op een hilarische manier wordt verenigd met spiritualiteit. Tijdens een bezoek aan deze voorstelling kun je lachen, maar wordt je ook op zielsniveau opgeladen!

Hugo de Haas met Wordbites
Walk about
Hugo de Haas van Dorsser neemt u mee in een tekstuele speeltuin die Wordbites heet. Een ervaring waarbij de verwondering in de ziel gekieteld wordt en een kijkje in de keuken van een dwarsdenker die letters eet.

En nog veel meer…
Zoals Rutger Kips die weer een prachtig mandala van waxine lichtjes maakt voor de beeldenroute, Jeroen Cuypers verzorgt projecties op de bomen waarbij je oog in oog komt met jezelf, Smaakversterkers, Het gezelschap van Araliya Bosma, Minke on Fire en op donderdag en zondag kunnen de kinderen gaan schat zoeken met Egon.
Het Kinderveld
Zie je de groen-gele tent? Dan weet je zeker dat je er bent!

Why Not? kindercircus
Maak een koprol over het veld en ga op avontuur in de omgekeerde wereld van Not Why! Why Not?

In de Why Not? Circustent is het elke dag feest. Verdwaal in de fantastische verhalen ,doe lekker mee met De Doe Maar Gek-show, wordt zelf een circusartiest onder begeleiding van Ricardo, warm je aan het lopende vuurtje van Peter en dans erop los in het schaduwtheater. Verder zijn er natuurlijk vele Why Not? Verrassingsoptredens. Kijk voor het dagelijkse programma op de borden bij het kinderveld.

Kindercafé-Restaurant Limonade
Dagelijks geopend van 8:00 tot 20:00, tegenover Why Not Tent
Heb je honger of dorst? Schuin tegenover de Why Not tent staat Kindercafé-restaurant Limonade. Van 8:00 tot 20:00 kun je daar terecht voor ontbijt, lunch, avondeten en lekkere tussendoortjes. De limonade is gratis, voor de rest moet je je papa of mama vragen een strippenkaart voor je te kopen zodat je zelf wat te eten kunt halen als je trek hebt.

Vijdag 12 augustus

12.00 Why Not? Circus in het veld: jongleren, steltenlopen, muziek maken en nog veel meer
12.30 Verhaal van Maarten Bronckhorst
13.00 Circus workshops voor en door kinderen: maskers maken, kostuums maken, toren bouwen voor de kinderbeeldenroute, clownerie en mime, maak je eigen hoed en nog veel meer
15.30 Why Not in het veld
15.30 Doe maar Gek show
16.30 Ellen Smets Kindertheater, Silent Disco & Kinder Disco
19.00 Improv XL ism. Schaduwtheater & Why Not? Circusband met een special verrassing

Vrijdagmiddag in de Salon:

Azarius presents: The Psychedelic Sessions

Vier spraakmakende lezingen bieden je de kans om meer te weten te komen over de psychedelische ervaring. Met een beetje trippen of spacen zijn de meesten van ons wel bekend, maar de horizon der psychedelica reikt veel verder. Zijn er werkelijke betere alternatieven voor XTC? Waarom is het ene middel spiritueler dan het andere? En hoe zit het eigenlijk met legaliteit in ons ooit zo vooruitstrevende landje?

De sprekers komen rechtstreeks uit het ‘veld’ en zullen ieder vanuit hun vakgebied een boeiend beeld schetsen van de psychedelische ervaring. Van ayahuasca tot 4-FA, van cannabis tot kikkergif.

Ook deze 2e editie van The Psychedelic Sessions wordt mogelijk gemaakt door Azarius, ‘s werelds allereerste online smartshop.

15.15 Derrick Bergman Auteur en VOC-voorzitter
Kweek je eigen vrijheid: cannabis activisme in de 21e eeuw.
De internationale beweging tegen de war on drugs in het algemeen en het verbod op cannabis in het bijzonder heeft de laatste jaren opmerkelijke successen geboekt. De kloof tussen de politiek en de burger blijft echter groot, zeker ook in Nederland. In mijn presentatie besteed ik aandacht aan de laatste nationale en internationale ontwikkelingen en het belang van grass roots initiatieven.

16.15 Oliver Martin Mushroom Doctor
Psilohuasca, Toad and Coming Home.
Oliver will share all about the true magic of Psilocybe Mushrooms, which they fully release when combined with Syrian Rue. He also talks about Toad Magic and the powerful 5MeO DMT which is it’s main ingredient. And how he combines both, Psilohuasca and Toad in Spiritual Awakening Weekends in the Netherlands.

17.15 Judith Noijen Projectleider bij Unity
4-FA. Tijdelijke hype of de eerste serieuze concurrent van XTC?
Met de stijgende populariteit van 4-fluoramfetamine neemt ook de aandacht, onder zowel feestend Nederland, als onder media, overheid en voorlichtingsorganisaties toe. Wat is er aan de hand met deze nieuwe psychoactieve stof?

18.15 Arno Adelaars Author and Ayahuasca expert
Anaconda and Jaguar. The Fountain of Culture.
Lecture on the spiritual background of Amazonian shamanism, as Ayahuasca is becoming increasingly popular all over the world.

Vrijdagavond in de Salon vanaf 20.00 uur:

Salon Extraodinaire

Een mix van onthullende, ontroerende en profetische optredens
met de Vurige Tongen van:

Lennie St.Luce, Babs Gons, Inge van Ulden & Elplompo, Neske Beks, Valal, Tosca Niterink en Anita Jansen, Luc Sala, Sandhya Sanjana, Barry Finch, Kristel Fliervoet, TinaKristina,  Nico Knapper. Gastvrouw &-heer: Yvonne van Doorn en Hans Plomp

Elke dag:

Theater & Performances
Voor Landjuweel zijn er dit jaar weer veel theatrale acts, performances en moeilijk te definieerbare gebeurtenissen. Bereid je voor op spontane ontmoetingen op alle dagen tijdens het festival en aanschouw ze allemaal in volle glorie op zaterdagnacht met de Beeldenroute. Gooi al je zintuigen wagenwijd open, want door het hele dorp liggen nieuwe avonturen op je te wachten.

At World’s End
De Speeltuin aan het Einde van de Wereld

Als je ver genoeg dwaalt, zo ver dat je de uiterste rand van de wereld al in je verbeelding voelt opdoemen en het enge gevoel je bekruipt dat je nu toch echt te ver bent gegaan, dan hoor je ze al huilen naar de maan en dan zie je tussen de bomen en het struikgewas de eerste tekenen van een kleurrijke, levendige beschaving opdoemen. Dit is het dorp van de Homo Ludens: een plek waar wordt gedanst, waar sterke verhalen worden verteld in de dorpshaven, waar ambacht wordt bedreven en wordt gebouwd, waar de dorpelingen zelfbereide maaltijden voor je klaar hebben staan, waar gezamelijk muziek wordt gemaakt en tot diep in de nacht bij het dorpsvuur of in een boomhut met elkaar kunt vertoeven. Het is een plek waar onze fantasie werkelijkheid is geworden en geen werk bestaat, alleen spel. At World’s End presenteert: de speeltuin aan het einde van de wereld!

Beeldjutters
De Theaterstrip
Vrijdag, zaterdag & zondag vanaf zonsonderang
De golvende zee over het gras, zwemmende vissen door de bomen, dansen tussen het wapperende riet. Dit is de nachtclub van Beeldjutters. Dompel je onder in een mysterieuze droomwereld waar muzikanten, video-projecties en het landschap elkaar ontmoeten. Hier kom je om al je gedachten even los te laten en op te gaan in hallucinerende visuals, soundscapes en live sets van Panenkov, Nadia Struiwigh, TIAN, Macondo, Bakvorm en Lieke .Dijkstra. Beeldjutters vind je tussen de bomenpartij ten westen van de familiecamping in het dorp. Vanaf zonsondergang.

Theatergroep Vis a Vis
Centrale veld
De hilarische wanhopige overlevingsstrijd van de gestrande mens op een desolate locatie. Zet je de Vis à Vis voorstellingen uit de afgelopen 25 jaar op een rij, dan komt de kern hierop neer. Luchtige comedy, verbluffend spektakel en vernuftige verhaallijnen leiden het publiek met een knipoog langs de afgrond van zware dilemma’s. Speciaal voor Landjuweel komen ze naar Ruigoord voor een kleine voorstelling met een aantal leden van dit gezelschap.

Nepco presenteert Lilith’s Dream
Het nieuwe Hein de Huis
Lilith’s krakende villa betreed je op eigen risico. Want ookal vlei je je wakker neer op haar grote hemelbed, de wijzers van de droommachine hoeven maar om te slaan en je bent… lost in a dream

Boeuf Majeur
Centrale Veld
Boeuf Majeur is het jongste en sappigste koor van Amsterdam, dat zich onder croquante leiding van Tristan Knelange heeft gespecialiseerd in curieus klassiek, onorthodoxe uitvoeringen, smeuïge flashmobs en stevige afterparty’s.

De Muzikale Smid
De theaterstrip
Als smid hield hij zijn dorp al vaak voor de gek en joeg iedereen de stuipen op het lijf. Soms sloegen de vlammen metershoog uit z’n smederij dan weer liep hij rennend over straat met een raar apparaat achter zich aan. In het dorpshuis verraste hij z’n dorpsgenoten muzikaal. Gepassioneerd demonstreert hij zijn zelfgemaakte muziekinstrumenten. De vonken van een slijpschijf teisteren zijn lichaam. Een experiment met elektriciteit loopt bijna uit de hand. De Smid  werkt uiteraard met vuur, maar ermee spelen doet hij minstens zo graag.

Het Spiritueel Bordeel
De theaterstrip
Het Het Spiritueel Bordeel is een voorstelling waar theater op een hilarische manier wordt verenigd met spiritualiteit. Tijdens een bezoek aan deze voorstelling kun je lachen, maar wordt je ook op zielsniveau opgeladen!

Hugo de Haas met Wordbites
Walk about
Hugo de Haas van Dorsser neemt u mee in een tekstuele speeltuin die Wordbites heet. Een ervaring waarbij de verwondering in de ziel gekieteld wordt en een kijkje in de keuken van een dwarsdenker die letters eet.

En nog veel meer…
Zoals Rutger Kips die weer een prachtig mandala van waxine lichtjes maakt voor de beeldenroute, Jeroen Cuypers verzorgt projecties op de bomen waarbij je oog in oog komt met jezelf, Smaakversterkers, Het gezelschap van Araliya Bosma, Minke on Fire en op donderdag en zondag kunnen de kinderen gaan schat zoeken met Egon.
Het Kinderveld
Zie je de groen-gele tent? Dan weet je zeker dat je er bent!

Why Not? kindercircus
Maak een koprol over het veld en ga op avontuur in de omgekeerde wereld van Not Why! Why Not?

In de Why Not? Circustent is het elke dag feest. Verdwaal in de fantastische verhalen ,doe lekker mee met De Doe Maar Gek-show, wordt zelf een circusartiest onder begeleiding van Ricardo, warm je aan het lopende vuurtje van Peter en dans erop los in het schaduwtheater. Verder zijn er natuurlijk vele Why Not? Verrassingsoptredens. Kijk voor het dagelijkse programma op de borden bij het kinderveld.

Kindercafé-Restaurant Limonade
Dagelijks geopend van 8:00 tot 20:00, tegenover Why Not Tent
Heb je honger of dorst? Schuin tegenover de Why Not tent staat Kindercafé-restaurant Limonade. Van 8:00 tot 20:00 kun je daar terecht voor ontbijt, lunch, avondeten en lekkere tussendoortjes. De limonade is gratis, voor de rest moet je je papa of mama vragen een strippenkaart voor je te kopen zodat je zelf wat te eten kunt halen als je trek hebt.

Zaterdag 13 augustus

12.00 Why Not Circus in het veld: jongleren, steltenlopen, muziek maken en nog veel meer
12.30 Verhaal van Maarten Bronckhorst
13.00 Circus workshops voor en door kinderen: maskers maken, kostuums maken, toren bouwen voor de kinderbeeldenroute, clownerie en mime, maak je eigen hoed en nog veel meer
15.30 Ellen Smets Kindertheater
16.30 Doe maar Gek show
17.30 Open Podium

 

Elke dag:

Theater & Performances
Voor Landjuweel zijn er dit jaar weer veel theatrale acts, performances en moeilijk te definieerbare gebeurtenissen. Bereid je voor op spontane ontmoetingen op alle dagen tijdens het festival en aanschouw ze allemaal in volle glorie op zaterdagnacht met de Beeldenroute. Gooi al je zintuigen wagenwijd open, want door het hele dorp liggen nieuwe avonturen op je te wachten.

At World’s End
De Speeltuin aan het Einde van de Wereld

Als je ver genoeg dwaalt, zo ver dat je de uiterste rand van de wereld al in je verbeelding voelt opdoemen en het enge gevoel je bekruipt dat je nu toch echt te ver bent gegaan, dan hoor je ze al huilen naar de maan en dan zie je tussen de bomen en het struikgewas de eerste tekenen van een kleurrijke, levendige beschaving opdoemen. Dit is het dorp van de Homo Ludens: een plek waar wordt gedanst, waar sterke verhalen worden verteld in de dorpshaven, waar ambacht wordt bedreven en wordt gebouwd, waar de dorpelingen zelfbereide maaltijden voor je klaar hebben staan, waar gezamelijk muziek wordt gemaakt en tot diep in de nacht bij het dorpsvuur of in een boomhut met elkaar kunt vertoeven. Het is een plek waar onze fantasie werkelijkheid is geworden en geen werk bestaat, alleen spel. At World’s End presenteert: de speeltuin aan het einde van de wereld!

Beeldjutters
De Theaterstrip
Vrijdag, zaterdag & zondag vanaf zonsonderang
De golvende zee over het gras, zwemmende vissen door de bomen, dansen tussen het wapperende riet. Dit is de nachtclub van Beeldjutters. Dompel je onder in een mysterieuze droomwereld waar muzikanten, video-projecties en het landschap elkaar ontmoeten. Hier kom je om al je gedachten even los te laten en op te gaan in hallucinerende visuals, soundscapes en live sets van Panenkov, Nadia Struiwigh, TIAN, Macondo, Bakvorm en Lieke .Dijkstra. Beeldjutters vind je tussen de bomenpartij ten westen van de familiecamping in het dorp. Vanaf zonsondergang.

Theatergroep Vis a Vis
Centrale veld
De hilarische wanhopige overlevingsstrijd van de gestrande mens op een desolate locatie. Zet je de Vis à Vis voorstellingen uit de afgelopen 25 jaar op een rij, dan komt de kern hierop neer. Luchtige comedy, verbluffend spektakel en vernuftige verhaallijnen leiden het publiek met een knipoog langs de afgrond van zware dilemma’s. Speciaal voor Landjuweel komen ze naar Ruigoord voor een kleine voorstelling met een aantal leden van dit gezelschap.

Nepco presenteert Lilith’s Dream
Het nieuwe Hein de Huis
Lilith’s krakende villa betreed je op eigen risico. Want ookal vlei je je wakker neer op haar grote hemelbed, de wijzers van de droommachine hoeven maar om te slaan en je bent… lost in a dream

Boeuf Majeur
Centrale Veld
Boeuf Majeur is het jongste en sappigste koor van Amsterdam, dat zich onder croquante leiding van Tristan Knelange heeft gespecialiseerd in curieus klassiek, onorthodoxe uitvoeringen, smeuïge flashmobs en stevige afterparty’s.

De Muzikale Smid
De theaterstrip
Als smid hield hij zijn dorp al vaak voor de gek en joeg iedereen de stuipen op het lijf. Soms sloegen de vlammen metershoog uit z’n smederij dan weer liep hij rennend over straat met een raar apparaat achter zich aan. In het dorpshuis verraste hij z’n dorpsgenoten muzikaal. Gepassioneerd demonstreert hij zijn zelfgemaakte muziekinstrumenten. De vonken van een slijpschijf teisteren zijn lichaam. Een experiment met elektriciteit loopt bijna uit de hand. De Smid  werkt uiteraard met vuur, maar ermee spelen doet hij minstens zo graag.

Het Spiritueel Bordeel
De theaterstrip
Het Het Spiritueel Bordeel is een voorstelling waar theater op een hilarische manier wordt verenigd met spiritualiteit. Tijdens een bezoek aan deze voorstelling kun je lachen, maar wordt je ook op zielsniveau opgeladen!

Hugo de Haas met Wordbites
Walk about
Hugo de Haas van Dorsser neemt u mee in een tekstuele speeltuin die Wordbites heet. Een ervaring waarbij de verwondering in de ziel gekieteld wordt en een kijkje in de keuken van een dwarsdenker die letters eet.

En nog veel meer…
Zoals Rutger Kips die weer een prachtig mandala van waxine lichtjes maakt voor de beeldenroute, Jeroen Cuypers verzorgt projecties op de bomen waarbij je oog in oog komt met jezelf, Smaakversterkers, Het gezelschap van Araliya Bosma, Minke on Fire en op donderdag en zondag kunnen de kinderen gaan schat zoeken met Egon.

Het Kinderveld
Zie je de groen-gele tent? Dan weet je zeker dat je er bent!

Why Not? kindercircus
Maak een koprol over het veld en ga op avontuur in de omgekeerde wereld van Not Why! Why Not?

In de Why Not? Circustent is het elke dag feest. Verdwaal in de fantastische verhalen ,doe lekker mee met De Doe Maar Gek-show, wordt zelf een circusartiest onder begeleiding van Ricardo, warm je aan het lopende vuurtje van Peter en dans erop los in het schaduwtheater. Verder zijn er natuurlijk vele Why Not? Verrassingsoptredens. Kijk voor het dagelijkse programma op de borden bij het kinderveld.

Kindercafé-Restaurant Limonade
Dagelijks geopend van 8:00 tot 20:00, tegenover Why Not Tent
Heb je honger of dorst? Schuin tegenover de Why Not tent staat Kindercafé-restaurant Limonade. Van 8:00 tot 20:00 kun je daar terecht voor ontbijt, lunch, avondeten en lekkere tussendoortjes. De limonade is gratis, voor de rest moet je je papa of mama vragen een strippenkaart voor je te kopen zodat je zelf wat te eten kunt halen als je trek hebt.

Zondag 14 augustus

12.00 Why Not Circus in het veld
12.30 Verhaal van Maarten Bronckhorst
13.00 voorbereiden voor de kinderoptocht
16.00 Kinderbeeldenroute
17.00 Doe maar gek show slotfeest

Kinderbeeldenroute
Om 16.00 vanaf de Why Not? Circustent
Zondag staat in het teken van de kinderparade. In de vele workshops die je alle dagen in en rond de tent kunt volgen bereid je je voor op de Kinderbeeldenroute waar je prachtig mag rond paraderen in je eigen creaties met een grote kinderstoet door het dorp. Ga je mee?

 

Elke dag:

Theater & Performances
Voor Landjuweel zijn er dit jaar weer veel theatrale acts, performances en moeilijk te definieerbare gebeurtenissen. Bereid je voor op spontane ontmoetingen op alle dagen tijdens het festival en aanschouw ze allemaal in volle glorie op zaterdagnacht met de Beeldenroute. Gooi al je zintuigen wagenwijd open, want door het hele dorp liggen nieuwe avonturen op je te wachten.

At World’s End
De Speeltuin aan het Einde van de Wereld

Als je ver genoeg dwaalt, zo ver dat je de uiterste rand van de wereld al in je verbeelding voelt opdoemen en het enge gevoel je bekruipt dat je nu toch echt te ver bent gegaan, dan hoor je ze al huilen naar de maan en dan zie je tussen de bomen en het struikgewas de eerste tekenen van een kleurrijke, levendige beschaving opdoemen. Dit is het dorp van de Homo Ludens: een plek waar wordt gedanst, waar sterke verhalen worden verteld in de dorpshaven, waar ambacht wordt bedreven en wordt gebouwd, waar de dorpelingen zelfbereide maaltijden voor je klaar hebben staan, waar gezamelijk muziek wordt gemaakt en tot diep in de nacht bij het dorpsvuur of in een boomhut met elkaar kunt vertoeven. Het is een plek waar onze fantasie werkelijkheid is geworden en geen werk bestaat, alleen spel. At World’s End presenteert: de speeltuin aan het einde van de wereld!

Beeldjutters
De Theaterstrip
Vrijdag, zaterdag & zondag vanaf zonsonderang
De golvende zee over het gras, zwemmende vissen door de bomen, dansen tussen het wapperende riet. Dit is de nachtclub van Beeldjutters. Dompel je onder in een mysterieuze droomwereld waar muzikanten, video-projecties en het landschap elkaar ontmoeten. Hier kom je om al je gedachten even los te laten en op te gaan in hallucinerende visuals, soundscapes en live sets van Panenkov, Nadia Struiwigh, TIAN, Macondo, Bakvorm en Lieke .Dijkstra. Beeldjutters vind je tussen de bomenpartij ten westen van de familiecamping in het dorp. Vanaf zonsondergang.

Theatergroep Vis a Vis
Centrale veld
De hilarische wanhopige overlevingsstrijd van de gestrande mens op een desolate locatie. Zet je de Vis à Vis voorstellingen uit de afgelopen 25 jaar op een rij, dan komt de kern hierop neer. Luchtige comedy, verbluffend spektakel en vernuftige verhaallijnen leiden het publiek met een knipoog langs de afgrond van zware dilemma’s. Speciaal voor Landjuweel komen ze naar Ruigoord voor een kleine voorstelling met een aantal leden van dit gezelschap.

Nepco presenteert Lilith’s Dream
Het nieuwe Hein de Huis
Lilith’s krakende villa betreed je op eigen risico. Want ookal vlei je je wakker neer op haar grote hemelbed, de wijzers van de droommachine hoeven maar om te slaan en je bent… lost in a dream

Boeuf Majeur
Centrale Veld
Boeuf Majeur is het jongste en sappigste koor van Amsterdam, dat zich onder croquante leiding van Tristan Knelange heeft gespecialiseerd in curieus klassiek, onorthodoxe uitvoeringen, smeuïge flashmobs en stevige afterparty’s.

De Muzikale Smid
De theaterstrip
Als smid hield hij zijn dorp al vaak voor de gek en joeg iedereen de stuipen op het lijf. Soms sloegen de vlammen metershoog uit z’n smederij dan weer liep hij rennend over straat met een raar apparaat achter zich aan. In het dorpshuis verraste hij z’n dorpsgenoten muzikaal. Gepassioneerd demonstreert hij zijn zelfgemaakte muziekinstrumenten. De vonken van een slijpschijf teisteren zijn lichaam. Een experiment met elektriciteit loopt bijna uit de hand. De Smid  werkt uiteraard met vuur, maar ermee spelen doet hij minstens zo graag.

Het Spiritueel Bordeel
De theaterstrip
Het Het Spiritueel Bordeel is een voorstelling waar theater op een hilarische manier wordt verenigd met spiritualiteit. Tijdens een bezoek aan deze voorstelling kun je lachen, maar wordt je ook op zielsniveau opgeladen!

Hugo de Haas met Wordbites
Walk about
Hugo de Haas van Dorsser neemt u mee in een tekstuele speeltuin die Wordbites heet. Een ervaring waarbij de verwondering in de ziel gekieteld wordt en een kijkje in de keuken van een dwarsdenker die letters eet.

En nog veel meer…
Zoals Rutger Kips die weer een prachtig mandala van waxine lichtjes maakt voor de beeldenroute, Jeroen Cuypers verzorgt projecties op de bomen waarbij je oog in oog komt met jezelf, Smaakversterkers, Het gezelschap van Araliya Bosma, Minke on Fire en op donderdag en zondag kunnen de kinderen gaan schat zoeken met Egon.

Het Kinderveld
Zie je de groen-gele tent? Dan weet je zeker dat je er bent!

Why Not? kindercircus
Maak een koprol over het veld en ga op avontuur in de omgekeerde wereld van Not Why! Why Not?

In de Why Not? Circustent is het elke dag feest. Verdwaal in de fantastische verhalen ,doe lekker mee met De Doe Maar Gek-show, wordt zelf een circusartiest onder begeleiding van Ricardo, warm je aan het lopende vuurtje van Peter en dans erop los in het schaduwtheater. Verder zijn er natuurlijk vele Why Not? Verrassingsoptredens. Kijk voor het dagelijkse programma op de borden bij het kinderveld.

Kindercafé-Restaurant Limonade
Dagelijks geopend van 8:00 tot 20:00, tegenover Why Not Tent
Heb je honger of dorst? Schuin tegenover de Why Not tent staat Kindercafé-restaurant Limonade. Van 8:00 tot 20:00 kun je daar terecht voor ontbijt, lunch, avondeten en lekkere tussendoortjes. De limonade is gratis, voor de rest moet je je papa of mama vragen een strippenkaart voor je te kopen zodat je zelf wat te eten kunt halen als je trek hebt.

Kinderkampeerterrein
Rond het kinderveld
Het terrein rond het kinderveld is het kinderkampeerterrein. Hier mag je alleen kamperen met kinderen, en als je in het bezit bent van een familietentkaart.